به گزارش خبرنگار مهر، قهرمان رشید شامگاه شنبه درشورای فرهنگ عمومی استان، با بیان اینکه امسال مجلس شورای اسلامی اعتبارات فرهنگی را به دستگاه های اجرایی ابلاغ کرده است، اظهارداشت: دستگاه ها موظفند از سرفصل اعتباری خود در حوزه فرهنگ عمومی هزینه کنند.
وی با اشاره به اینکه دستگاه ها طرح ها و برنامه ها و یپش بینی برآورد اعتباری را انجام دهند و در جلسات شورای فرهنگ عمومی مطرح کنند، افزود: با این وجود که اعتبار کلی در قالب اعتبار فرهنگی امسال تخصیص نیافته، اما برنامه ریزی خواهد شد در شورای برنامه ریزی و توسعه و سایر کارگروه ها اعتباری برای طرح ها اخذ شود.
رشید با اشاره به اینکه هویت مردم، فرهنگ آنها است، افزود: بارزکردن و تجلی بخشیدن به مجموعه سرمایه های انسانی در استان باید مورد اهتمام ویژه قرار گیرد.
وی با اشاره به وظایف شورای فرهنگ عمومی در سطح استان، عنوان کرد: پرداختن به فرهنگ عمومی، جهت دادن و سیاست گذاری در این زمینه از جمله وظایف این شورا است که باید اولویت بندی شود.
رشید با اشاره به اینکه در دستور کار شورای فرهنگی عمومی باید از مسائل سطحی و جزئی اجتناب شود، تاکید کرد: در این جلسات باید به مسائل بزرگ و پیچیده پرداخته شود.
فرهنگ قرآنی و اسلامی در جامعه تقویت شود
استاندار خراسان جنوبی بر تقویت فرهنگ قرآنی و اسلامی در جامعه تاکید کرد و گفت: در این زمینه همه مسئولان موظفند، اما دانشگاه ها و آموزش و پرورش جهت حضور پررنگ دانشجویان در مراسمی از جمله 13 آبان ماه حضور پررنگ داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه برخی فرهنگ ها جنبه خرافات داشته و چون مبنای درست دینی ندارد باید درفرهنگ مردم کم رنگ و حذف شوند، بیان داشت: مبارزه با خرافات، عفاف و حجاب، ترویج فرهنگ و ایثار و شهادت و تشکیل کارگروهی در این زمینه و حذف مسائلی که باید از دستور کار خارج شود، از جمله وظایفی است که در شورای فرهنگ عمومی باید به آن پرداخته و سیاست گذاری شوند.
وی با اشاره به پیشنهادهایی در این شورا، تصریح کرد: بر اساس نظر مدیران هر ماه یک شهرستان با حضور فرماندار، امام جمعه و مدیر فرهنگ و ارشاد شهرستان به بیان مشکلات فرهنگی و پیشنهادهای موجود در شهرستان مربوطه بپردازد.
وی ادامه داد: مدیران براساس سه اولویت شاخص استان و سه اولویت که باید از مجموعه فرهنگ شهرستان حذف شود پیشنهادات را عنوان کنند.
تقویت مسجد محوری در برنامه های فرهنگی
وی تقویت مساجد و مسجد محوری در موضوعات مختلف و برنامه های فرهنگی تاکید کرد و اظهار داشت:با توجه به جایگاه مساجد باید اموری مانند قضاوت و وساطت در امور ازدواج در این مکان ها مورد اهتمام ویژه قرار گیرد.
رشید ادامه داد: به طور کلی سنت های حسنه رایج معتبری که ریشه های توحیدی دارد باید تقویت و در شورای فرهنگ عمومی استان و شهرستانها به آنها پرداخته شود.
به گفته وی موضوعات عفاف و حجاب، موضوع قناعت در استان، ازدواج های آسان با توجه به حجم آمار طلاق باید در دستور کار قرار گرفته و مراکز مشاوره در استان تقویت شوند.
استاندار خراسان جنوبی در پایان با اشاره به اهمیت عید قربان و غدیر در دین اسلام، تاکید کرد: در این ایام مدیریت شود برنامه ریزی های انجام شده منجر به جریحه دار کردن احساسات اهل سنت نشود و نگذارند افرادی که به دنیال سوء استفاده از این مسائل هستند به اهداف خود برسند.
نظر شما